Tuesday, April 12, 2011

minggu yang hot!!!

tajuk yang sangat hot.
huhu... semenjak dua menjak ni xtau r knp la asyik hot je. ape mksd hot? adakah kegersangan, panas or marah? huhu...
byk kejadian yang buat aku hot. aku akan citerkan rentetan perkara2 yang membuatkan aku hot dan lagi panas.



kes 1:
kantin yang service sangat 'baik'.
mak aji, makanan x de ke? x de r cikgu. x sempat masak. pergh!!! berdesing telinga dengar. aku rasa nak cakap je. x sempat nak masak lain kali jgn amik tender kantin ni. bagi kat org len. dh 8 tahun dh. klu service baik cam hotel x pe r nak continue tender ni. ni service cam haram. ingt cikgu g makan kat kantin tu free ke? kami bayar tau. mmg org kantin tu nak kena di aku. sabar2 lagi.



kes 2:
makcik yang x sedar diri.
aku tau r ko tu dh nak jadi janda. jangan r tuduh aku suka dan nak kawen ngn perempuan tua. cam celaka mulut makcik tu. aku pernah r gurau ngn member2 aku yang suruh aku amik anak dara tua, aku cakap klu dorg ade mercedes or BMW dan rumah besar aku sanggup kahwin then harta dia sume aku tukar atas nama aku so bila dia mati harta tu semua dapat kat aku. haha... tp masalahnya makcik ni makcik ni ingat aku serius. dia hebohkan kat member2 aku aku nak kawen ngan perempuan tua. buat aku marah seyh... nsb bek ade yg report kat aku. klu aku ade kat situ blh aku anggap dia gurau tp bla aku x de kat tmpat tu bermakna dia mengumpat tntang aku. ntah2 dia nak aku kawen ngn dia sbb dia pn tua n dh janda kut. sape nak ngn perempuan buruk perangai cam dia tu. anak pn cam haram. tegur orang pandai tp anak sndiri cam sial. makcik, sedarlah diri makcik tu. jangan busuk ati sangat. relax2 sudah.



kes 3:
ibu bapa dan driver van yang x sedar dek untung.
kejadian ni berlaku smalam. ade member aku terlupa waktu balik. biasa r dh excited mengajar so terlupa yang kelas lain dh blk. datang la beberapa ekor beruk yang bertopengkan manusia marah2 kat kami. ade seekor mak beruk tu boleh cakap "semua cikgu dah balik, anak murid x blk lg". bodohnye la beruk tu. kami x naik kete lagi. bru turun dari bilik guru nak g kat kete. x blk lg. kat luar pagar masih ramai beruk2 yang sedang megamuk antaranya pakcik van yang bodoh. kami tungu budak sampai lewat balik x prnh kami serang mak bapak budak n driver van. tapi bila cikgu wat turun lambat ckit budak mengamuk cam x pernah dapat betina dan jantan. mmg celaka. klu budak tu lambat blk kami sanggup tunggu dan kadang kala kami yang hantar ke rumah.


tu sume dugaan bila kita digelar pendidik. bila budak masalah cikgu yang salah. bila budak baik ibu bapa yang betul. bila cikgu yang silap, semua salah cikgu. cikgu ni macam penjaga beruk. beruk2 tu sume betul. semua cikgu salah. nak wat cmner. sabar ek. insyAllah. Allah Maha Melihat. tapi aku sangat kesal dengan sikap ibu bapa yang langsung x hormat cikgu yang mengajar anak dia. macamana murid nak hormat cikgu jika ibu bapa mereka langsung x hormat cikgu yang mengajar anak dia. tp besa ibu bapa cmni bukannya manusia yang educated tp manusia2 yang bodoh.

1 comment:

  1. 1. tmpt aku servis baik n makanan pelbagai pilihan tiap ari smpai obes huhu.
    2. mkcik tu kayo sesangat ker...
    3. tnggu smpai berakar bontot x der pn ber.. nk ucap tq.

    ReplyDelete